Uit de praktijk

 

 

Leren masseren in een ontspannen sfeer

 

Houd je ervan anderen aan te raken? Lijkt het je fijn vaker aangeraakt te worden? Misschien masseer je al mensen in je vriendenkring of familie, en zou je graag meer technieken leren en een structuur aangereikt krijgen. Of je doet veel ‘hoofdwerk’ of computerwerk en wil je ontspannen door iets met je handen te doen. In de Basiscursus Massage krijg je het allemaal. Graag neem ik je mee in mijn enthousiasme voor deze mooie vorm van contact maken met een ander én jezelf.

In de cursus staat plezier in aanraking en contact centraal, en daarnaast de zorg voor de wensen en grenzen van zowel ontvanger als gever. Ook besteden we tijd en aandacht aan onze eigen ontspanning als masseur, zodat je het masseren met plezier en een soepel lichaam kunt doen. Zo beginnen we elke les met fysieke oefeningen in yogastijl, om vanuit rust en aandacht te kunnen masseren.

De ontdekking van veel cursisten is dat ook een massage geven heel ontspannend kan zijn. Voor anderen helpt de cursus om aanraken (weer) wat gemakkelijker en gewoner te maken. Of om het eigen lichaam meer te waarderen. Of om je manier van communiceren verder te ontwikkelen. Ook kan de cursus een eerste stap zijn naar beroepsmatig masseren. Ik geef diverse vervolgcursussen waarmee je een professioneel traject kunt starten.

Een massageles zoals ik hem geef heeft vaak een zelfde uitwerking als een yogales of een paar uur sauna. Alleen al voor dat effect kun je meedoen aan de cursus; het draagt bij aan je gezondheid en balans!