test

Integratieve massage bestaat uit een combinatie van drie technieken: dynamische massage, intuïtieve massage en polariteitsmassage.
 
 

Hierbij word je in een doorgaande golfbeweging gebracht, die aansluit bij het ritme van je lichaam. Dat gebeurt door middel van schuddende, wiegende en rollende bewegingen, en door (delen van) je lichaam te rekken en te mobiliseren. De bewegingen zijn vloeiend en kunnen stevig of zacht zijn. De grotere ‘golven’ werken losmakend en openend, de kleine bewegingen gaan dieper naar binnen. Deze techniek werkt niet op één bepaalde plek maar op je hele lichaam, van top tot teen en van buiten naar binnen. Daardoor heeft dynamische massage een verbindende werking: je voelt je meer een geheel. Het is ook een effectieve manier om spanningen los te laten.

 

 

 

 

 
 
Intuïtieve massage
 

De klassieke massagetechnieken zoals strijken en kneden worden in de intuïtieve massage op een holistische manier toegepast. Dat wil zeggen dat je in de massage steeds als geheel wordt benaderd. De Amerikaan George Downing is de grondlegger van deze massagevorm. Intuïtieve massage is zachter dan bijvoorbeeld sportmassage. Er wordt olie bij gebruikt.

Polariteitsmassage
 

Waar leven is stroomt energie en energie stroomt van plus naar min, van veel naar weinig. Als er blokkades in het lichaam zijn stroomt de energie langzamer, moet een omweg zoeken of kan bepaalde plaatsen niet bereiken. Door een plek waar veel energie is te verbinden met een plek met minder energie komt er een stroming op gang. Door mijn handen op je lichaam te leggen wordt die verbinding gelegd en kan er weer leven komen op plaatsen waar eerder weinig activiteit was.

 

Integratieve massage is de integratie van deze drie technieken tot een geheel, afgestemd op de persoon die de massage ontvangt.

 

Daarnaast gebruik ik diverse technieken uit andere massagemethodes, energetische technieken en zelf ontwikkelde technieken.