Lichaam en Intuïtie 1

Verbonden zijn met je lichaam, wat houdt dat in? Bijvoorbeeld kunnen toegeven aan je behoefte tot rust, of tot actie. Je grenzen (her)kennen en ernaar handelen. Kunnen horen, zien, voelen wat je lichaam jou vertelt en die informatie serieus nemen. Je lichaam (leren) vertrouwen. Aanvoelen wat waar is en wat niet. Erop vertrouwen dat wanneer jij jezelf een vraag stelt, op enig moment het antwoord zich aandient.

Zonder contact met je lichaam ben je niet in staat om sturing te geven aan je leven. Dat contact kun je leggen via actie of via introspectie. Of je nou sport, danst, masseert, tekent, of dat je mediteert, naar muziek luistert, in de natuur wandelt, het zijn allemaal manieren om in je lichaam te komen en je intuïtie te voeden. Het zijn middelen om bij jouw innerlijke leidraad uit te komen. Iedereen heeft zo’n innerlijk kompas en het is specifiek voor jou. Het punt is alleen dat velen van ons die richtingwijzer zijn kwijtgeraakt; althans dat denken we. Maar hij zit in jou, je bent alleen de weg ernaartoe vergeten.

In deze ervaringsgerichte cursus ga je op zoek naar je innerlijke kompas, of verstevig je jouw contact ermee. Met behulp van allerlei creatieve, expressieve en meditatieve oefeningen ga je op reis in jouw innerlijke wereld en kijk je naar je eigen gedrag. Door te tekenen, schrijven, bewegen, mediteren en aan te raken, maak je de kennis en liefde wakker die in jouw lichaam huist. De oefeningen zijn deels individueel en deels in groepjes. Er wordt ruim aandacht besteed aan de integratie van je ervaringen.

Data: 29 januari, 12 februari, 5 en 19 maart 2022 (zaterdagen)

Tijd: 10.00 – 17.00 uur

Locatie: Cursuscentrum De Poort, Moesstraat 20, 9717 JW Groningen

Kosten: Inclusief materialen en koffie/thee/lekkers: € 380,-. Voor inkomens tot € 1250 euro zijn de kosten € 340,-, voor bedrijven of betaling door werkgever € 380,- plus btw.

Meenemen: lunchpakket, gemakkelijke kleding

Bij aanmelding volgt een korte intake.

De cursus is tevens onderdeel van het Professionele Traject Helingsmassage. Informatie over deze opleiding staat in de folder, die je kunt aanvragen.