Cursussen

‘Aanraking is een taal die in vijf seconden meer liefde

kan overbrengen dan vijf minuten van zorgvuldig

gekozen bewoordingen.’

Phyllis Davis

 

In veel culturen wordt massage in de familiekring toegepast en maakt aanraking deel uit van het dagelijks leven. In West-Europa is dat niet het geval. Elkaar aanraken is bij ons niet de gewoonste zaak van de wereld, terwijl het een van de basisbehoeften van de mens is.

Een massagecursus is een goede manier om aanraken en aangeraakt worden weer gewoner te maken. Al doende leer je technieken om iemand te kunnen ontspannen, verwennen, en om vastzittende spieren los te maken. Ook kun je in een massagecursus je eigen gevoelens en ideeën over aanraking onderzoeken en verruimen.

 

Open lessen

 

Op zaterdag 31 augustus geef ik een open les van 13.00 tot 15.30 uur in Studio Moesstraat, Moesstraat 47, Groningen.

In de les kun je kennismaken met massage en mijn aanpak ervaren. We doen ontspanningsoefeningen en je leert enkele massagetechnieken toepassen. Je krijgt informatie over de verschillende cursussen: de basis- en vervolgcursus Klassieke massage en de Basiscursus Pulsing en polariteitsmassage. Wil je van massage je beroep maken, of wil je je persoonlijk ontwikkelen met behulp van massage, dan kun je na deze cursussen het Professionele Traject Helingsmassage volgen. De inhoud van dit opleidingstraject  komt ook aan bod in de open les.

 

 

Kosten: € 25,- over te maken op bankrekeningnummer NL 33 INGB 000 320 54 70 t.n.v. M.E.J.T. Putman o.v.v. je naam en open les augustus of ter plekke contant te betalen. Graag aanmelden middels een mailtje: https://emmaputman.nl/contact/

 

Op zaterdagmiddag 7 september kun je ook meedoen aan een korte open les in cursuscentrum De Poort, Moesstraat 20. Tijd: van 16.30 tot 17.00 uur. Deelname is gratis. De open les maakt deel uit van de open dag van het cursuscentrum.

 

Cursussen op maat

Je kunt ook een massagecursus of een workshop op maat aanvragen, voor twee personen of voor een groep tot maximaal 8 deelnemers. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.