Basiscursus4

‘Aanraking is een taal die in vijf seconden meer liefde kan overbrengen dan vijf minuten van zorgvuldig gekozen bewoordingen.’

In veel culturen wordt massage in de familiekring toegepast en doorgegeven en maakt aanraking deel uit van het dagelijks leven. In West-Europa is dat niet het geval. Elkaar aanraken is bij ons niet de gewoonste zaak van de wereld, terwijl het een van de basisbehoeften van de mens is.

Een massagecursus is een goede manier om aanraken en aangeraakt worden weer gewoner te maken. Al doende leer je technieken om iemand te kunnen ontspannen, verwennen, en om vastzittende spieren los te maken. Ook kun je in een massagecursus je eigen gevoelens en ideeën over aanraking onderzoeken en verruimen.

In februari 2016 start de volgende Basiscursus ontspanningsmassage. In acht avonden leer je elkaar een massage geven met technieken uit de intuïtieve massage. Aandacht voor je lichaam, plezier in contact en aanraking staan centraal in de cursus. We masseren vanuit ontspanning, waardoor we ontspanning bewerkstelligen. Je leert technieken voor verschillende delen van het lichaam. Je oefent op elkaar en bent dus zowel gever als ontvanger. Daarbij is zorg voor de wensen en grenzen van beiden essentieel. Er wordt ook aandacht besteed aan de manier waarop je contact maakt in het masseren. Aan het eind van de cursus heb je voldoende vaardigheden om iemand een volledige massage te geven. Bij deelname aan 7 van de 8 lessen krijg je een certificaat uitgereikt. Dit geeft tevens toegang tot de vervolgcursus.